13 juni Kanazawa
13 juni 2024 - Kanazawa, Japan
Vandaag een dagje Kanazawa. We hadden plan om eerst naar de vismarkt te gaan en daarna naar het Kanazawa Castle Park door te lopen. Verders zouden we wel zien wat er nog meer op ons pad komt.
Na het ontbijt de wandelschoenen aangetrokken, want er zou weer veel gelopen worden. We konden ook met de “loopbus” gaan ( op z’n Engels) met de mogelijkheid overal uit en op te stappen, maar ja wij “ oudjes” met onze goede conditie, prevaleerden te gaan lopen! De afstand was te doen.
Het was om 10.00 uur al wel weer bijna 30 graden. Petje op, insmeren en gaan!
Wie liepen weer door het prachtige station van Kanazawa, waar aan de voorkant een uit hout opgetrokken Shrine de aandacht trok. Gigantische groot en imposant! De Omi chi vismarkt werd gehouden in overdekte straatjes. Je kon er vis kopen, maar ook eten. Ook groenten en fruit werden verhandeld. De hoeveelheid verschillende soorten vis was enorm. Mooi om te zien! Na het bezoek aan de vismarkt hebben we ergens lekker koffie gedronken en ja, daar hoort natuurlijk ook wat te eten bij. Zo
Probeer je iedere dag wat anders!
Hierna gingen we op weg naar Kanazawa Castle. Dit hadden we al snel gevonden. Het kasteel stond in een grote mooie tuin. Het was niet meer de originele uitvoering uit de 17e eeuw! Maar wel precies weer zo nagemaakt. Als je dan door het complex loopt, zie je hoe indrukwekkend dit geweest moet zijn in de 17e eeuw. Het dak is helemaal voorzien van lood. Van dichtbij zie je dan hoeveel vakwerk er geleverd is.
Hierna bezochten wij de aangrenzende Kenrokuen Garden. Een prachtige mooie tuin met veel mooie oude grote bomen, maar ook veel vijvertjes met bruggen en oude historische gebouwen. Er stond ook een gigantische Meiji monument van Yamato Takeru, een held uit de omgeving. Dit als herinnering aan de gevallen Ishikawa soldaten in 1877 tijdens de Seinan revolutie.
Na ons verwend te hebben met een heerlijke koude sorbet met vijgen, liepen we weer terug naar het hotel. Het was even zoeken naar de juiste uitgang, maar uiteindelijk kwamen we er weer uit en waren we vrij snel in het hotel. Even lekker de voeten laten rusten, nog een half uurtje in de Onsen van het hotel en daarna was het alweer tijd om een restaurantje te gaan zoeken. De kunst is om iedere dag weer wat anders te eten en dat lukte ook nu weer. We hebben weer lekker gegeten.
Nog een bijzonder feitje. Overal waar je komt, zijn de toiletten super schoon en de toiletbrillen altijd verwarmd. In het hotel, het restaurant of openbare toilet, het maakt niet uit. Normaal zou je zeggen lekker, maar bij temperaturen van boven de 30C, heb je liever een koude toiletbril…!

Wat een leuke verhalen en jullie ondernemen echt heel veel.
De temperatuur is met 30 graden beste wel hoog. Hier in Holland tikt de thermometer de 20 niet aan; wel de regenmeter!